The Wikipedia Trivia Game

Oh no...

Oh no…

It’s time for guess the Wikipedia Page! An exciting game where I take a series of words I found on Wikipedia and you guess which of the real Wikipedia pages I provide contain the answer. Highlight the void after the word “Answer” to find out if you got it right.

1. Gone 2 Soon

Which of the following “developed his lifelong love of gardening”?

A. Nelson Mandela

B. Paul Walker

C. Brian Griffin

ANSWER: A

2. Norwegian Bone Coaster

On which Wikipedia page did the words “Fjord Flying Dragon” appear?

A. 2013 in Norwegian Football

B. 2013 in paleontology

C. 2013 in amusement parks

ANSWER: C

3. A Funny Way Of Showing It

Which of these aims to “promote healthy, loving relationships between children and their families”?

A. Eugenics

B. Trail of Tears

C. With Arms Wide Open (Creed song)

ANSWER: C

4. Villainy

Which of the following things ” feed off of fighting and hatred, and make the winter colder and more harsh”?

A. Jersey Devil

B. Wendigo

C. Gmelin’s white-toothed shrew

ANSWER: B

5. If You Insist…

Which contains the words “was released only because of a technicality in the contract”?

A. Verizon Communications

B. Lol (2012 film)

C. The Count of Monte Cristo

ANSWER: B

6. What The Fox Says

“Reynard the fox outwits everyone in avoiding being hung on the gallows” in which of the following?

A. Folklore (video game)

B. Folklore (Nelly Furtado album)

C. Folklore of the Low Countries

ANSWER: C

7. Spoiler Alert

Which of the following confidently declares “The Bulgarian is gallant.”?

A. List of Bulgarian films: 1915-1949

B. Schrodinger’s cat in popular culture

C. Riksdag (Swedish Parliament)

ANSWER: A

8. Password Protected Iranian Furby Fun

According to which page, do “Some consider a convincing explanation of the importance of security to be more effective than threats of sanctions.”?

A. Iran-United States relations after 1979

B. Furby

C. Password policy

ANSWER: C

9. One That Doesn’t Run On Whale Blubber?

Where can the “Magic Lantern” be found?

A. List of government surveillance projects

B. Papal name

C. List of NFL nicknames

ANSWER: A

10. Swiss Missed

Someone “who had been living in self-imposed exile in Switzerland for twenty years, came back to the United States specifically” for what?

A. 44th National Hockey League All-Star Game

B. 44th Academy Awards

C. 44th United States Congress

ANSWER: B

How’d you do?

0 – Not great, Bob!

1-3 – Yeesh. At least you have this page to soothe you after being wronged so heinously here.

4-6 – For you, this isn’t bad.

7-9 – I commend you with a greatest-hits album released in 2005 by the Japanese hip hop group Rip Slyme.

10 – It’s probable that you are the founder of Wikipedia, Wikipedia Gonzalez. Fantastic work anyway.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: